Aanbevolen

Webasto Next

Webasto Next

De Webasto Next is de nieuwste laadpaal van Webasto, de laadpaal heeft allerlei nieuwe functies zoal..

€ 950,00 Excl. BTW: € 785,12

Webasto Pure

Webasto Pure

De Webasto Pure is een van de laadpalen van Webasto die wij op dit moment aanbieden. De laadpaal hee..

€ 549,99 Excl. BTW: € 454,54

Wallbox Pulsar Plus | 22kW

Wallbox Pulsar Plus | 22kW

De Wallbox Pulsar Plus is een laadpaal van Wallbox, deze laadpaal is een goede optie voor thuis. De ..

€ 829,99 Excl. BTW: € 685,94

Load balancing

Load balancing is het beste te omschrijven als de communicatie tussen de meterkast en de laadpaal. Deze verbinding vindt vaak plaats door een vaste UTP datakabel tussen de laadpaal en de slimme meter aan te leggen. Sommige laadpalen doen dit middels een speciale module. Deze communicatie geeft de lader inzicht in het stroomgebruik in het huis en laadt zijn laadsnelheid zakken als er een piek dreigt te ontstaan. Zo zal er nooit een stop doorslaan en zal de laadpaal blijven laden, als is het gedurende de piek op lagere snelheid.

Smart Charging grid

Smart Charging neemt dit nog een stapje verder door ook dynamisch tussen alle laadpalen aangesloten op de grid deze stroom te verdelen. Hierbij wordt ook gekeken naar de laadsnelheden van de auto’s die zijn aangesloten en hoe vol hun accu’s zijn. Zodat alle auto’s die op de grid zo snel mogelijk worden opgeladen.

Laadpaal VVE?

Bij een VVE is De vraag die steeds weer terug komt! Is er voldoende vermogen beschikbaar voor het realiseren van de plannen. Zeker nu er ook nog eens extra inspanning wordt verwacht, zo niet geëist, om te verduurzamen, de CO2 uitstoot terug te dringen, de NOx uitstoot onder een vergrootglas ligt en de gaskraan (langzaam) dichtgaat.

Logischerwijs denkt u hierbij direct aan het beschikbare financiële vermogen om dit te kunnen doen. Het vermogen waar u misschien niet direct aan denkt is het vermogen om, het alsmaar groeiende aantal, elektrische voertuigen te kunnen opladen. Hier schuilt een grote uitdaging. Voor een betrouwbare laadinfrastructuur is het niet alleen van belang dat de huisinstallatie voldoende vermogen kan leveren maar ook of de aanwezige bekabeling berekend is op de mate van belasting welke samenhangt met het opladen. Het vroegtijdig inschakelen van de juiste expertise kan problemen in een later stadium voorkomen.

Sinds 2014 is Laadpaaldirect al gespecialiseerd in het leveren van laadoplossingen voor thuis of bedrijf. Voor het plaatsen van een enkel laadpunt tot het leveren van complete laadpleinen of een DC Snellader, de ervaren adviseurs van Laadpaaldirect helpen u graag het maximale laadvermogen uit uw beschikbare vermogen te behalen.